Co to są probiotyki?
To żywe drobnoustroje, które podawane w odpowiedniej ilości wywierają korzystny wpływ na zdrowie gospodarza.
Co to jest Joy Day?
To naturalne preparaty probiotyczne stworzone na bazie naturalnych składników bez konserwantów, sztucznych barwników, aromatów i słodzików. Dostępne są w formie koncentratów, otrębów i napoju.
Po co nam probiotyki?
Bakterie te produkują w naszych organizmach między innymi: witaminy, związki mineralne, kwasy organiczne i antyutleniacze.
Na co wpływają te bakterie?
- na rozkład pokarmu i zwiększone przyswajanie jego pożytecznych składników,
- na układ immunologiczny, ponieważ ich metabolity to nie tylko witaminy, minerały, antyoksydanty ale i liczne związki antyseptyczne oraz prozdrowotne,
- przeciwdziałają gromadzeniu się w organizmie niepożądanych bakterii i drobnoustrojów,
- neutralizują toksyny wydzielane przez patogeny.
Jakie osoby powinny pić Joy Day?
- narażone na długotrwały i wzmożony wysiłek
- uprawiające sport,
- po rekonwalescencji
- po terapii antybiotykowej
- podczas i po chemioterapii
Probiotyki Joy Day
Melasa z trzciny cukrowej, sok jabłkowy min 20% produktu, ekstrakt z procesu fermentacji surowców roślinnych (owoce, zioła, warzywa) w zależności od rodzaju koncentratu, kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych w tym: L.plantarum; L.delbrueckii; L.acidophilus; L.fermentum; L.lactis; Bifidobacterium breve; B.animalis s.Lactis; Streptococcus thermopohilus oraz antyutleniacze.
Chmiel
Kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych, w tym: kwiatków chmielu, kwiatów czarnego bzu, głogu, liści melisy, kwiatów lipy i ziela skrzypu.
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: przy nerwicach żołądkowo-jelitowych, problemach z zasypianiem, dla wyciszenia stanów pobudzenia nerwowego oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.
Głóg
Kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych, w tym: owocu głogu, kwiatu głogu, liści melisy, ziela dziurawca, kwiatu lipy i ziela skrzypu.
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: osobom z chorobami serca, przy stanach zapalnych przewodu pokarmowego i skurczowych dróg żółciowych, osobom potrzebujących wsparcia w neutralizacji objawów depresji oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.
Topinambur
Naturalny kompleks żywych kultur bakterii pro-biotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji warzyw w tym: bulw topinambura, korzeni marchwi i pasternaka.
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: w terapiach odtoksyczniających i oczyszczania wątroby, osobom starszym i rekonwalescentom dla wsparcia organizmu bogactwem jego składników witaminowych, mineralnych i antyoksydacyjnych oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.
Owoce lasu
Kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców, w tym: liści jeżyny, czarnej porzeczki, poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny.
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: osobom potrzebującym wzmocnienia ogólnej odporności organizmu (w tym dzieciom powyżej 3 lat), przy oczyszczaniu układu moczowego oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.
Mięta
Kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych, w tym: liści mięty, kwiatów czarnego bzu, głogu, liści melisy, kwiatów lipy i ziela skrzypu.
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: przy zaburzeniach czynności przewodu pokarmowego, odbijaniu się, nudnościach, zgadze, wzdęciach, braku łaknienia, nadkwaśności żołądka oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.